کودهای آلی و ارگانیک

    نفیس رویش پارسیان

    معرفی منابع هیومیکی در طبیعت:

    اسید هیومیک و اسید فولویک از منابعی همچون اقیانوس، لجن، خاک، هوموس، زغال‌های قهوه‌ای، لئوناردیت، زغال سنگ استخراج می‌شوند.

    البته بهترین منبع آن لئوناردیت می‌باشد

    لئوناردیت به دلیل میزان بالای درجه اکسیداسیون از زغال قهوه ای متمایز بوده لذا به آن زغال قهوه‌ای اکسید شده نیز می‌گویند فعالیت و پتانسیل بیولوژیکی لئوناردیت پنج برابر بیشتر از سایر منابع هیومیکی می‌باشد.

    کود ماهی از فرآورده و ضایعات ماهی از جمله استخوان، پولک و پوست ماهی تهیه می‌شود. در واقع به جای اینکه اجزای غیرقابل استفاده ماهی دور انداخته شوند، به مواد مغذی برای خاک تبدیل و باعث به حداقل رساندن زباله های دریایی می‌شوند. اجزای ماهی له شده و به مخلوط رقیقی تبدیل می‌شوند که پس از استخراج روغن و غذای ماهی، به عنوان امولسیون (شیرابه) ماهی شناخته می‌شود. پس از جدا سازی مواد جامد، اسید سولفوریک برای کاهش pH به مخلوط اضافه می‌شود که از رشد میکروب‌ها در آن جلوگیری می‌کند.

    چرا باید کودهای حیوانی را پوساند؟

    کودهای حیوانی در حالت عادی علاوه بر مواد مغذی برای گیاه دارای علفهای هرز، اسپور بیماریهای باکتریایی، لارو و تخم حشرات نیز می‌باشند، به علاوه آنچه در کود آلی برای گیاه قابل جذب هست در اولین آب معمولا در اختیار گیاه قرار می‌گیرد و ما بابقی مواد آلی بایستی ابتدا توسط میکروارگانیسم‌ها تبدیل به ماده معدنی قابل جذب برای گیاه شوند و سپس گیاه قادر هست از آنها استفاده کند. طبق تحقیقاتی مشخص شده است که در یک یک تن کود گاوی بیش از 80 هزار بذر علف هرز وجود دارد حال در نظر بگیرید که با دادن یک تن کود گاوی نپوسیده به خاک چه مقدار بذر علف به خاک اضافه کرده ایم و اگر فقط 1% این بذرها سبز شوند خود تبدیل به یک مشکل خواهند شد. یکی از راه کارهای ساده برای خلاص شدن از شر بذر علف‌های هرز و تخم حشرات موجود در کودهای دامی دپو کردن آنهاست در این حالت با گذشت زمان و نور آفتاب و عوامل دیگر مقداری از این مشکلات مرتفع می‌شود اما راهکار دپو کردن راهکاری منسوخ شده است.  یکی دیگر از بهترین راه های کمپوست سازی استفاده از میکروارگانیسم‌های وکودهای زیستی است. کمپوست کردن کودهای آلی به وسیله میکروارگانیسم‌های باعث می‌شود کودی عاری از علف هرز تخم حشرات و بیماری ها داشته باشیم همچنین هزینه آن از روش‌هایی مانند ورمی کمپوست بسیار پایین تر است و برای اکثریت کشاورزان به سادگی قابلیت اجرا دارد. یکی دیگر از دلایل مهم کمپوست کردن کودهای آلی دامی جلوگیری از هدر رفت نیتروژن (ازت) هست قسمت زیادی از ازت موجود در کودهای دامی به صورت گاز از آن خارج می‌شود اما با کمپوست کردن جلوی این امر گرفته می‌شود.

    کلیه جانوران و گیاهان موجود در خاك نیاز به مواد غذایی و محیط مناسب برای رشد خود دارند. در محیط خـاك، هـر چـه میزان مواد آلی افزایش یابد، فعالیت موجودات زنده در آن زیادتر شد و فعالیت این موجودات باعـث افـزایش حاصـلخیزی و توان باروری خاك می‌شود. گیاهان زراعی و باغی مورد نظر کشاورزان نیز از این امر جدا نیستند و به محیط مناسب رشـد و غنی از مواد غذایی نیاز دارند.

    Nafis Rouyesh Parsian

    Supply and distribution of agricultural inputs

    • No. 52, Unit 8, Mansouri Alley, West Blvd., Arash Mehr St., Shahr Ara, Tehran, Iran
    • 86174105 (021) 98+
    • 86174209 (021) 98+
    • 86174365 (021) 98+
    • office@nafistradeco.com
    Chat with us on WhatsApp
    Close and go back to page

    Site traffic

    Today909
    Yesterday148
    This week1819
    This month6405
    Total154975

    • IP: 3.145.107.181
    3
    Online
    2024-05-16