آفات باغی

نفیس رویش پارسیان

آفات فلفل دلمه

فلفل دلمه‌ای (bell pepper) از خانواده Solanacea نوعی فلفل شیرین است که به رنگ‌های قرمز، زرد، سبز و نارنجی یافت می‌شود. از ویژگی‌های آن این است که به تندی دیگر گونه‌های فلفل نیست. به همین دلیل در انگلستان و ایرلند «فلفل شیرین» نیز نامیده می‌شود. دانه این گیاه در سال ۱۴۹۳ به اسپانیا حمل شد و از آنجا به سراسر اروپا، آسیا و آفریقا گسترش یافت. امروزه چین و پس از آن مکزیک و اندونزی بزرگترین تولیدکننده فلفل در جهان هستند.

فلفل گیاهی خود بارور بوده و زنبور ها هم می توانند در افزایش تشکیل میوه نقش داشته باشند. فلفل دارای حداقل ۳۰ گونه بوده و جوانه‌زنی اش به صورت برون خاکی و اپی ژیل است. دارای ریشه اصلی عمیق بوده و از ریشه های فرعی ضعیفی برخوردار است.  ارتفاع بوته فلفل کوتاه بوده و میوه آن به سه رنگ قرمز، زرد و نارنجی رشد میکند. رنگ قرمز فلفل مربوط به ماده آلکالوئیدی است.

معمولا از اواسط نیمه دوم انتقال نشاء به زمین اصلی آغاز شده و برداشت محصول نیز در نیمه دوم اسفند و یا اوایل فروردین سال بعد شروع می شود و تا آذر سال بعد ادامه پیدا می کند.

 

 

 کودهای مناسب برای کشت فلفل دلمه گلخانه ای

خاک ایده‌آل برای تولید فلفل دلمه ای در گلخانه باید دارای PH بین 5/6 تا 6/8 باشد.

فسفر بین ۳۰ تا ۶۰ میلی‌گرم

پتاسیم بین ۱۰۰ تا ۲۵۰ میلی‌گرم

کلسیم بین ۳۰۰ تا ۲۰۰۰ میلی‌گرم

منیزیم بین ۱۲۰ تا ۳۰۰ میلی‌گرم

سدیم بین ۱۰ تا ۵۰ میلی‌گرم                   

 

ارقام فلفل دلمه‌ای

ارقام فلفل دلمه زیر برای کشت گلخانه‌ای مناسب است:

  • فلفل زنگوله‌ای (Bell pepper) )
  • فلفل دلمه‌ای شیرین (Sweet pepper)
  • فلفل تند (Hot pepper)

                                                                                                                      

تأثیر عوامل محیطی بر رشد فلفل:

دما : فلفل در فصل گرما رشد میکندو نسبت به سرما و دماهای کمتر از ۱۵درجه سانتیگراد خیلی حساس است و دمای پایه برای رشد فلفل در حدود ۱۸درجه سانتیگراد می‌باشد.

رطوبت: رطوبت کم باعث ریزش گل و رطوبت زیاد باعث ریزش برگ می‌شود. نیاز آبی فلفل در حدود ۱۰۰۰ – ۴۰۰ میلیمتر می‌باشد . بهترین میزان رطوبت نسبی گلخانه در حدود ۷۵ الی ۸۰ درصد است. بهترین pH مورد نیاز فلفل در حدود ۷ می‌باشد.

خاک: خاک مناسب برای کشت این محصول خاک‌های لوم یا لوم شنی است. فلفل را می‌توان در خاک های شنی سبک تا رسی سنگین کشت نمود. 

نور: فلفل به فاصله دو ماه پس از کاشت گلدهی آن شروع می‌گردد و یک‌ماه پس از گل آغازی، میوه بستن صورت می‌گیرد و شدت نور کم باعث ریزش گل می‌شود. بطور کلی با افزایش شدت نور در زمان گلدهی،عملکرد افزایش خواهد یافت.

در شکل زیر دما و رطوبت و نقطه شبنم برای گلخانه های فلفل ذکر شده است.

میزان نور تکمیلی مورد نیاز در روز به مدت ۱۶ ساعت است که این شرایط باعث افزایش عملکرد محصول و زود رسی میوه فلفل می شود. میزان دی اکسید کربن مورد نیاز در حدود ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ ppm می باشد.

عمق کشت بذر فلفل در خزانه بین ۱/۵ تا ۲ سانتی متر است. بذر فلفل باید در حدود ۷ الی ۱۰ روز شروع به سبز شدن نماید. کشت بذر ها در خزانه در میان پیت ماس در دمای ۲۵ الی ۲۶ درجه انجام می گیرد.

 

 

 فلفل دلمه‌ای شیرین در گلخانه مورد حمله تعدادی از آفات، حشرات و کنه‌ها هستند. که از جمله به شته‌ها، کنه‌های پهن، مگس‌های سفید گلخانه‌ای، کنه‌های عنکبوتی دو لکه‌ای و تریپس مکنده اشاره کرد.

آفات، حشرات و کنه‌ها به قسمت های مختلف گیاه آسیب می رسانند. علاوه بر آن بیماری‌هایی مثل ویروس ها صدمه غیرمستقیم روی گیاه ایجاد می‌کنند.

هر دو نوع آسیب، رشد و عملکرد گیاه را کاهش دهد. در زیر توضیحات مربوط به هر یک از این آفات فلفل دلمه‌ای، حشرات و کنه‌ها و همچنین راهکارهای حفاظت از گیاهان که می‌تواند برای کاهش آفات فلفل‌های گلخانه‌ای استفاده شود؛ ذکر شده است.

 

شته‌ها

شته ها آفتی با بدن نرم هستند. رنگ شته‌ها ممکن است از سبز، سیاه، زرد تا صورتی متفاوت باشد. شته‌ها از انتهای بوته و سطح زیرین برگ تغذیه می‌کنند و باعث آسیب مستقیم و غیرمستقیم به فلفل‌های گلخانه‌ای می‌شوند. آنها بعد از تغذیه  ازگیاه باعث زردی برگ و توقف رشد گیاه میشوند.

برگ‌های آسیب دیده ممکن است به سمت بالا یا پایین تحریف شده یا پیچ خورده به نظر برسند. جمعیت بیش از حد شته‌ها ممکن است منجر به وجود پوسته‌های سفید گچ مانند شود. آسیب غیرمستقیم ناشی از شته‌ها با دفع حشره گیاه در هنگام تغذیه مرتبط است. شته‌ها همچنین ممکن است ویروس‌های خاصی مانند ویروس موزاییک خیار را انتقال دهند.

شته ها دشمنان طبیعی زیادی دارند. ی. این حشرات که انواع مختلفی از کفشدوزک ها و نوعی از زنبورها هستند. کفشدوزک ها با تغذیه مستقیم از شته ها میزان بسیار زیادی از شته ها را در طول هفته از بین می برد و زنبور ها با تخم ریزی در بدن شته ها باعث از بین رفتن تدریجی شته ها می شوند

برای سمپاشی می‌توان از سموم سیستمیک و یا تماسی گوارشی استفاده کرد.

 

سموم پیشنهادی برای مبارزه با شته

پریمیکارب ( پریمور) 0/5 کیلوگرم در هکتار

پی متروزین ( چس) 0/5 کیلوگرم در هکتار

فلونیکامید (تپکی) 0/2 میلی لیتر در هکتار

هپتنفوس ( هوستاکوییک ) یک لیتر در هکتار

 

 sweet pepper 4

 

تریپس

تریپس یکی از آفات مشاهده شده در گلخانه های فلفل دلمه‌ای است و تقریباً 2 میلی‌‌متر طول، باریک و دارای دو جفت بال «مودار» هستند. لاروها و حشره بالغ قهوه ای تا زرد هستند. ماده‌های بالغ حدود 45 روز زندگی می‌کنند و می‌توانند تا 300 تخم بگذارند. تخم‌ها در طول زندگی در برگ‌های گیاه قرار می‌گیرند.چرخه زندگی شامل تخم، دو مرحله لارو ، دو مرحله شفیرگی و بالغ است.

 

نحوه خسارت تریپس: با تغذیه از برگ‌های فلفل و حتی گل‌ها به فلفل آسیب می‌رساند. 

 تریپس‌ها با انتقال ویروس پژمردگی لکه‌دار گوجه‌فرنگی tospovirus باعث آسیب به گیاه می‌شوند. گیاهان آلوده به ویروس باید بلافاصله جمع آوری شوند. خسارت مستقیم و غیرمستقیم ناشی از تریپس ممکن‌است منجر به ضرر اقتصادی تولیدکنندگان گلخانه شود.

 

 

سمومی که با اثر تماسی یا گوارشی در بازار موجود هستند،عبارتند ازاسپینوساد 200میلی متر در هکتار، مالاتیون دو لیتر در هکتار ، پروفنوفوس، دیازینون ، سایپرمترین و دلتامترین

 

مگس سفید گلخانه‌ای 

مگس سفید گلخانه‌ای (Trialeurodes vaporariorum) با چرخه زندگی شامل تخم، حشره نابالغ، شفیره و بالغ است که در زیر برگ‌های فلفل قرار دارند. حشره بالغ بال‌دار و طول آنها حدود 5/4 میلی‌متر است و بدن آن را یک موم پودری سفید پوشانده است.

یک مگس سفید بالغ گلخانه‌ای ماده می‌تواند تا 20 تخم در دایره‌های کوچک در زیر برگ‌ها قرار  و ممکن است در طول عمر 30 تا 45 روزه تا 300 تخم بگذارد. تخم این حشره به حالت دوکی شکل و به یک ساقه کوتاه متصل می‌شود. تخم‌ها سرانجام خاکستری شده و در مدت چهار روز به حشره‌های نابالغ تبدیل می‌شود که در فواصل کوتاه گیاهان حرکت می‌کند.

سپس آنها در مکانی مناسب قرار می‌گیرند تا مستقر شوند و شروع به تغذیه می‌کنند. شفیره تغذیه نمی‌کند و دارای چشمهای قرمز مشخص است. شفیره‌ها دارای رشته‌های مومی کشیده‌ای هستند که بدن را محاصره می‌کنند. شفیره‌ها از نظر مشخصات با اضلاع عمودی (عمود) بالا هستند.

تکامل از تخم تا بزرگسال 14 تا 30 روز طول می کشد. اگرچه توسعه به دمای هوای محیط بستگی دارد، اما دمای گرم‌تر زمان توسعه را کوتاه می کند. شفیره مگس سفید گلخانه‌ای و بزرگسالان دارای قسمت هایی در دهانشان هستند که برای برداشت مایعات گیاهان استفاده می‌شود.

به طور کلی شفیره‌ها باعث آسیب بیشتر به گیاه می‌شوند زیرا بیش از حشرات بالغ تغذیه می‌کنند. آسیب مستقیم تغذیه به فلفل ممکن است منجر به پیچش یا حلقه زنی برگ، زردی برگ، حفره کلروتیک، کاهش رشد و پژمردگی شود. این حشره همچنین می‌تواند با ترشح مقادیر زیادی از مایع چسبناک، آسیب غیرمستقیم ایجاد کند.

 

مبارزه شیمیایی:

نیمازال دو لیتر در هکتار

تیامتوکسام + لامبدا سای هالوترین (0/3 میلی‌لیتر در هر لیتر)

دی کلرووس (1 میلی‌متر در هر لیتر )

 

 

کنه تارتن دو لکه‌ای

 

کنه تارتن بالغ با نام علمی (Tetranychus urticae) به شکل بیضی و با رنگهای سبز زرد تا نارنجی و قرمز دیده میشوند. حشره بالغ در دو طرف بدن دارای نشانه‌های سیاه هستند. کنه بالغ ماده در طی یک دوره دو هفته‌ای بین 100 تا 200 تخم کوچک و به شکل دایره‌ای می‌گذارد.

تخم‌ها بر روی برگ در امتداد رگ‌های میانی رسوب می‌کند. تخم‌ها به لاروهای سبز زرد  تبدیل می‌شود. رشد، از تخمک تا بزرگسال، می‌تواند در طی یک تا سه هفته به پایان برسد.

اگرچه  زیاد شدن این حشرات به دمای هوای محیط بستگی دارد. به عنوان مثال، چرخه زندگی 14 روز در دمای 21 درجه سانتیگراد (70 درجه فارنهایت) و هفت روز در 29 درجه سانتیگراد (84 درجه فارنهایت) طول می‌کشد تا کامل شود. تمام مراحل زندگی در زیر برگ قرار دارند زیرا کنه‌های عنکبوتی هنگام قرار گرفتن در معرض نور ماورا بنفش (نور خورشید) بسیار حساس هستند.

این حشره دارای دهان سوراخ کننده‌ای است که برای تغذیه سلول‌های گیاهی جداگانه استفاده می‌شود. تغذیه کنه عنکبوتی باعث کاهش کلروفیل در برگ‌ها و کاهش توانایی گیاهان در تولید مواد غذایی از طریق فرآیند فتوسنتز می‌شود.

برگ‌های آسیب دیده به نظر می‌رسد سفید شده و با لکه‌های کوچک خاکستری نقره‌ای تا زرد رنگ آمیزی شده است.

ممکن است حفره‌های ظریف روی سطح بالایی برگ دیده شود. برگ‌هایی که به شدت آلوده شده‌ و قهوه‌ای شده اند، و در نهایت از گیاهان فلفل می‌ریزند.

جهت مبارزه با این حشرات استفاده از حشره کش‌ها مانند کلوفنتزین و انویدور پیشنهاد می‌شود و زنبورهای پارازیت و وجین علف‌های هرز و شخم زدن عمیق پس از برداشت را می‌توان مد نظر قرار داد.

 

sweet pepper 7

 

مراقبت از گیاهان فلفل

 

برای کاهش آفات گلخانه ای یکی از روشهایی که بایدبه آن توجه کنیم ؛ جلوگیری از کوددهی بیش از حد گیاهان با کودهای محلول در آب با پایه ازت بالا است، زیرا منجر به نرم شدگی گیاه میشود که حشرات تولید مثل و رشد آسان تری را خواهند داشت.

علف‌های هرز داخل گلخانه را جمع آوری و دور از گلخانه ها قرار بگیرند. بسیاری از علف‌های هرز به عنوان محل جمع شدن  آفات،حشرات و کنه‌ها و ویروس‌ها هستند. 

از آفت کش های توصیه شده در زمان مناسب برای مبارزه استفاده کنید. علاوه بر این، به دلیل فعالیت آفت ها در گلخانه  و فراهم بودن شرایط محیطی مانند دما، رطوبت نسبی و شدت نور که برای پرورش فلفل مطلوب است ممکن است باعث رشد، تکامل و تولید مثل آفات حشرات و کنه‌ها شود. گیاهان فلفل که به شدت آلوده شده‌اند باید بلافاصله جمع آوری شوند و از محیط دور کنید.

نفیس رویش پارسیان

تهیه و توزیع نهاده های کشاورزی

  • تهران، شهر آرا، خیابان آرش مهر، خیابان بلوار غربی، کوچه منصوری، پلاک 52، طبقه چهارم، واحد 8
  • 86174105 (021) 98+
  • 86174209 (021) 98+
  • 86174365 (021) 98+
  • office@nafistradeco.com
در واتساپ با ما چت کنید
Close and go back to page

ترافیک سایت

امروز112
دیروز581
این هفته3751
این ماه2272
کل150842

  • آی پی: 3.141.199.243
1
آنلاین
1403-02-16

برچسب ها

10,40,10 10,52,10 20,20,20 33712 BERGER Calsibor cypermethrin deltamethrin dichlorvos dimethoate epoka Ethion fenpropathrin fenvalerate fertilizer fiskars Fruit set granular greenplus hexaflumoron hexythiazox Humic & Fulvic IPM Macro Mix MultiChem NOOSKI NPK Pelex 7,7,7 permethrin pesticide PNP potasium profenofos saworai Zigler آبپاش آبپاش نوشابه ای آبیاری بارانی آفات آفات انباری آفات پنبه آفت آلجینیک اسید آمبوش آنزیم آهن اتیون ادوات ادوات کشاورزی ارتوارتو55 اره ارگانوفسفات ازت ازت بالا استحکام غشا استحکام محصول استحکام و طول ریشه اسید آمینه اسید نفتالین استیک اسید هیومیک اصلاح خاک افزایش انبارداری افزایش تلقیح گل افزایش حجم ریشه افزایش رشد افزایش محصول افزایش مقاومت افزایش مقاومت گیاهان افزایش وزن میوه افزایش کیفیت محصول افزایش کیفیت محصولات افزایش گلدهی اورتواورتو اورتواورتو 3 اپیکا اکسین ها اینووایو باردهی محصول باغات باغبانی باغچه بافت میوه بافت های گیاهی برداشت محصول برگر بند پایان بنزوئیل بهبود رنگ میوه بهبود طعم میوه بهبود کیفیت بور بیلچه بیوماتریکس تثبیت دی اکسید کربن تخم کنه تدخینی تریپس تریپل تشکیل میوه تغذیه گیاهان تغذیه گیاهی تلقیح و باروری تله موش خارجی تله موش نوسکی تنش خشکی تنش خشکی و شوری تنش دمایی تنش محیطی تنش‌های زنده و غیر زنده تنش‌های محیطی توسعه ریشه ثابت بودن فشار جذب عناصر غذایی جلبک دریایی جوانه زنی حجم ریشه حشرات حشرات مکنده حشره بالغ حشره کش حشره کش تدخینی و نفوذی حشره کش تماسی حشره کش گوارشی خوش‌رنگی دانه گرده دانیتول ددواپ شیماگرو درختان میوه درختان گردو درشتی میوه دسیس دلتامترین دورسبان دوره کارنس دیمتوات دیمتوات شیماگرو دیواره سلولی ذرت رسیدگی محصولات رشد رویشی رشد ریشه رشد شاخه رشد شاخه برگ رشد گیاه رشد گیاهان رشد یکنواخت اندام رنگ پریدگی رنگ گیری رول لاین روی رگ برگ ریزش میوه ریز مغذی ریشه اصلی ریشه زایی ریپکورد زردی برگ زنجره زنجره پنبه زنجرک مو زودرسی محصولات زیتون ساختمان خاک سالیسیلیک ساورایی سایپرمترین سبزیجات سبزینه سدیم سرخرطومی یونجه سرشاخه خوار سرمازدگی سفت شدن پوست میوه سم سمپاش سمپاش 2 لیتری سمپاش ارس سمپاش تلمبه ای سمپاش پشت تلمبه ای سمپاش کوچک سمپاشی سم پاشی سن سنتز سورگوم سوسک سرشاخه خوار سولفات آهن سومیتیون سومیسیدین سویا سپردارها سیب زمنی سیستمیک سیفو سیفو ایتالیا شته شته سبز شروع فصل شفیره شمشادزن شپشک شپشک خرما شپشک های نخودی شیماگرو صیفی جات ضد تنش ضد تنش محیطی ضدعفونی خاک عسلک عمر انبارداری عناصرغذایی عنصر روی غیرسیستمیک فتوسنتز فروت ست فسفر فسفر بالا فسفره فسفیت فلج شدن حشره فن پروپاترین فنیتروتیون فولویک اسید فیدار فیسکارس قارچ‌کش قیچی لارو لارو کش لکه تلخی مالاتیون متابولیسم رشد گیاهان متام سدیم محرک رسیدن محرک رشد محصول محصولات جالیزی محصولات زراعی محصول باکیفیت محلول پاشی مخزن مرکبات مقاوم به آفات مقاوم به تنش محیطی مقاوم به سرمازدگی مقاومت به تنش مقاومت در برابر بیماری‌ها ملخ آسیایی ملخهای مراکشی منگنز منیزیم مگس مینوز مینوز مینوز لکه گرد میکروارگانیسم نفیس نفیس رویش پارسیان نماتد ساقه یونجه نماتوسپورا نوسکی نیترات نیترات پتاسیم نیتروژن نیشکر واپام ولگرو آهن پایرتروئیدهای مصنوعی پایروتیروئید پاییز پتاس بالا پتاس مایع پتاس پودری پتاسیم پتانسیل اسمزی پرتقال چینی پرسیس پرشدن دانه پرمترین پروانه چوبخوار پروتئین پرودینا پروفنوفوس پسته پلیمری پنبه پوره پوره کنه پوست اندازی پیوندزنی چاقو چاقو تیزکن چغندر کارادرینا کارادینا کارنس کرم برگخوار کرم ساقه خوار برنج کرم غوزه کرم قوزه پنبه کروزه برگ کشاورزی کلات آهن کلات مس کلروفیل کلروفیل سازی کلرپیریفوس کلسیم کلسیم و بور کمبود عنصرآهن کنجاله ساز کنه قرمز کنه قرمز اروپایی کنه کش کنه کش گوارشی کود کود آهن کودآهن کود ارگانیکی کود ازت و پتاس بالا کود استارتر کود باواریا کود تعادلی کود جامد کود دهی کود روی و منگنز کود فسفر بالا کود ماکرو کود وارداتی کودپاش کود پایه کود پتاس بالا کود پلکس کود پودری کود کامل کود کلسیم کوراکرون کک کیتین کیفیت محصولات کیفیت میوه‌دهی گرانول گروه شیمیایی گرین پلاس گل انگیزی گلخانه گلدهی گل‌دهی گندم گندم و جو گوگرد
طراحی سایت